Corona leidt tot andere werkwijze

Het Coronavirus dat sinds februari dit jaar Nederland heeft bereikt heeft invloed op het reilen en zeilen van de Hospices in Nederland. Voor Hospice Texel was het ook aanleiding om ons te bezinnen op welke wijze het verantwoord is, om nieuwe gasten op te nemen en te verzorgen. Sommige van onze vrijwilligers moeten tijdelijk pas op de plaats maken, omdat ze zelf of hun partner tot de kwetsbare doelgroep behoren. In nauw overleg met het Coronacrisisteam Texel is beleid ontwikkeld en zijn aanpassingen gemaakt. Het huis is ingericht op de 1,5 meter samenleving en de mogelijkheden en richtlijnen voor bezoekers werden opgesteld.

Al die tijd stond voor ons voorop dat we graag opname en bezoek wilden mogelijk maken, mits verantwoord voor de gezondheid van alle betrokkenen. Zodra er meer duidelijkheid is over versoepelingen die mogelijk zijn, passen we onze werkwijze daarop aan. Met de huisartsen van Texel is afgesproken dat elke opname in het Hospice via de huisarts zal verlopen.